Ovo je vrijeme kada su u normalnim uvjetima glazbene zvijezde i zvjezdice imale dogovorene novogodišnje angažmane. U stara, dobra vremena u novogodišnjoj noći dosta njih je zarađivalo toliko novca od kojeg bi živjeli cijelu godinu. No, zbog pandemije koronavirusa svi su novogodišnji nastupi u regiji otkazani.

Ovo je dodatni udar na džep pjevača i glazbenika, a mnogi od njih već mjesecima kukaju kako su na rubu preživljavanja.

Tomislav Kašljević, jedan od najuspješnijih glazbenih producenata u regiji, za „Avaz“ je kazao kako su zrade za novogodišnje nastupe bile nerealne sve ove godine.

- Dobro je što će se ovo sve malo stabilizirati i napokon shvatiti u kakvim vremenima živimo. Za gradove realno nisu to nikakvi gubitci, to je više bilo pokazivanje mišića pojedinih gradonačelnika. Plaćali su se nastupi i po 100.000 KM, a sve tuđim novcem. To je isto kao kad vam bankomat izbaci 100 KM vaših, a vi mu se zahvaljujete. Jer, gradovi se uglavnom financiraju iz proračuna– izjavio je Kašljević.

I on bi, kaže, volio da od jednog odrađenog posla može živjeti cijelu godinu, tko ne bi.

- Dosta pjevača živi u nekom svom svijetu i ne vidi što se oko njih dešava. Njihovi zahtjevi su u ovako teškoj situaciji nerealno visoki. Ovo s novogodišnjim nastupima za dosta njih je katastrofa – dodaje Kašljević.

- Što je neki pjevač bolji od vlasnika nekog restorana, od nekog menadžera. Tko se prije prilagodi, taj će i preživjeti. Svima nam je teško i svi se moramo potruditi da iz ovog napravimo najbolje što možemo – zaključio je Kašljević.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok