Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske, gostujući na N1 televiziji, dotakno se i stanja u Bosni i Hercegovini te odnosu budućeg američkog predsjednika prema Balkanu.

''Očekujem da će se američka politika prema našoj regiji pozicionirati na drugi način jer predsjednik Biden dobro poznaje Europu, svijet i našu regiju. Očekujem jedan pozitivni pomak'', prognozirao je Mesić u razgovoru za N1.

Mesić je Dragana Čovića nazvao razbijačem Bosne i Hercegovine, a dodao je da ima povjerenje prema politici novog američkog predsjednika.

''Ja sam zbog povjerenja prema politici koju je na početku inaugurirao predsjednik Biden, zato sam se njemu obratio. Zato sam mu poslao pismo i jedan dokument – moje izlaganje u Mostaru koje nije bilo naročito primljeno u medijima. O tome sam htio obavijestiti predsjednika Bidena'', poručio je Mesić.

 

Govorio je o Izbornom zakonu u Bosni i Hercegovini, novom visokom predstavniku u BiH kao i ostalim aktualnim temama.

Rekao je da će se svijet dugo oporavljati od posljedica vlasti Donalda Trumpa kao američkog predsjednika.

Istaknuo je značaj izbora Joe Bidena za regiju u kojoj mi živimo kao i za cijelu Europu.

''Trump je napravio kaos od kojeg ćemo se dugo oporavljati. Očekujem da će predsjednik Biden tražiti prijatelje u svijetu, a ne neprijatelje'', rekao je Mesić za N1 televiziju.

''Ja očekujem da će to biti jedan novi početak suradnje SAD i EU, ali i popuštanje trgovačkog rata s Kinom. Očekujem konstruktivnu politiku koja će Ameriku dovesti na mjesto one zemlje u kojoj demokracija trijumfira'', istaknuo je bivši hrvatski predsjednik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok