Online prijave za stipendije Njemačkog gospodarstva za zemlje Zapadnog Balkana za ljeto 2022. godine otvorene su do 16. studenoga, priopćeno je iz Njemačkog veleposlanstva u BiH.

Od pokretanja ove inicijative, od 2003. godine, praksu je dobilo više od 600 stipendista u više od 80 njemačkih poduzeća, a žene su činile više od polovice ukupnog broja.

Stipendijski program otvoren je za studente iz BiH, Albanije, Kosova, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Kroz ovaj program provodi se praksa u trajanju od tri do šest mjeseci u vodećim njemačkim poduzećima, a sudionicima se omogućava profesionalni i osobni razvoj koji im omogućava dobivanje adekvatnog radnog mjesta nakon povratka u svoju zemlju.

Istovremeno, sudionici stiču ogromno iskustvo i brojne kontakte u gospodarstvu te se tako jačaju bilateralni odnosi kako s Njemačkom tako i među zemljama regije.

Program stipendiranja je zajednička inicijativa istočnog odsjeka Njemačkog gospodarstva i Saveznog ministarstva za gospodarsku suradnju i razvoj Njemačke, pokrenuta 2003. godine, prenosi Klix.ba.

Prijave se mogu izvršiti putem linka

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok