Sva trojica mladića koji su tokom vikenda poginuli u austrijskom Grazu rodom su iz BiH, odnosno Prijedora, Prnjavora i Sarajeva, pišu "Nezavisne".

Radi se o Đ. R. iz Prnjavora (22), B. B. (27) iz Prijedora i F. S. (23), koji je bio državljanin Slovenije, ali je rodom iz Sarajeva.

Tragedija se dogodila u noći sa subote na nedjelju, oko 2:45. Prema podacima Profesionalne vatrogasne brigade Graz, nesreća se dogodila na Puntigamer mostu.

Vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, koji je sletio s puta, a pritom je probio barijeru te udario u srednji dio mosta. Potom je upao u vodu i potonuo, a jedno tijelo prilikom slijetanja u vodu ispalo je iz automobila.

Policija je angažirala ronioce i riječne spasioce, ali se spašavanje zbog struje i položaja vozila pokazalo vrlo teškim.

Prilikom izvlačenja vozila iz vode korištena je dizalica, a prema pisanju austrijskih medija, u automobilu su bila zarobljena dvojica mladića. Uslijedila je potraga za trećim mladićem, koji je bio ispao iz vozila.

Ronioci su naknadno u nedjelju na području nesreće iz Mure tijekom popodneva izvukli tijelo 27-godišnjeg državljanina BiH.

Zasad nisu poznate okolnosti pod kojima se dogodila ova nesreća, a policija će istražiti šta je bio uzrok.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok