Amira i Muris Gadžur, roditelji djevojčice iz Kaknja koja je tijekom rutinske oftalmološke operacije u privatnoj ordinaciji pala u komu, i dalje su u bolu i šoku. Svaki dan kada dobiju PCR test posjećuju je u Intenzivnoj jedinici Pedijatrijske klinike KCUS-a.

Zdravstveno stanje je isto, kažu za N1.

“Zadnje kada smo bili, pozvali su nas svi liječnici na jedan sastanak i rekli su nam da su radili CT mozga, da je mozak potpuno uništen, spaljen, da je izgubio svu funkciju svoju i da srce radi samo pomoću aparata i to je sve što znamo”, kaže majka Amira.

Otac Muris kaže kako svaki put moraju raditi PCR test da bi ušli u bolnicu, na intenzivnu, gdje je djevojčica zbrinuta. Rade to privatno, to ih dosta košta, dodaje, a nisu u posebnom financijskom stanju. Treba im svaki put dva dana da dobiju test. Privatno su prije par dana dali 220 maraka.

Na pitanje jesu li bili u Tužiteljstvu SŽ, otac kaže kako su jučer samo izjavu dali te su im rekli da će sve pokrenuti.

Odvjetnika su kontaktirali, ali im je rekao da je za sada još prerano za njegovo angažiranje.

“Što god da se dogodi u Božjim je rukama, ali ako je kriv netko treba se znati jer ima još djece na ovom svijetu. Možda sutra dođe moje drugo dijete da mora oko operirati, da mi ubiju i drugo dijete. Ako je netko kriv, neka odgovara”, ističe majka Amira.

Majka je opisala i prostoriju u kojoj je njezina kći operirana.

“Samo sam vidjela, isto kao kad idete zubaru, ona zubarska stolica, nije bio bolnički krevet, ne znam kako to da nazovem. Uska je bila. A pored je bio stol s lijekovima i gazama. Ništa više od aparata nisam vidjela”, kaže za N1 majka.

Podsjetimo, doktorica Nina Jovanović iz Zenice je radila prvu operaciju prije godinu dana u KB Zenica. Svaki put ih je upućivala na kontrole u Sarajevo u ordinaciju Halimić, gdje privatno radi. U tih godinu dana došlo je do infekcije i kako im je dr. Jovanović rekla – potrebna je hitna operacija, ali se mora dugo čekati u KB Zenica. I tako su završili u privatnoj „ordinaciji“.

Operaciju je radila upravo dr. Nina Jovanović, uz asistenciju prof.dr. Jasmin Halimić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok