Udruga Baby Steps objavila je video potresne ispovijesti jedne majke. Naime, njezin život, kao i život njezine bebe, bili su ugroženi zbog liječnice koja nije željela uraditi carski rez dok joj se ne plati 500 KM.

O tome kako izgleda većina poroda u BiH imali smo priliku slušati kroz sva svjedočanstva koje su hrabre majke iz cijele BiH podijelile s nama, ovo je priča koja je morala biti ispričana, ovo je priča koja je morala biti podijeljena kako se više nikome nikada ne bi ponovila, navode iz ove udruge.

"Nakon godina borbe sa sterilitetom konačno smo uspjeli u našoj namjeri da postanemo roditelji. Trudnoća je prošla super i jedva smo čekali da porođaj krene. Odlučili smo da suprug bude sa mnom na porodu i činilo se da će sve biti savršeno. Nakon prijema i početka kontrakcija ja sam se počela otvarati, ali porođaj nije tekao u očekivanom pravcu", ovako svoje iskustvo započinje majka koja je rađala u jednom od najvećih porodilišta u BiH.

"Dalje su prolazili sati i sati meni i suprugu se nitko nije obraćao, a nakon više ni sami ne znamo koliko vremena došla je doktorica i rekla da će porod ipak biti na carski rez. Ja sam bila priključena na drip, konstantno sam imala kontrakcije, ali se ništa nije događalo, čekali smo, ni sami nismo znali što jer se nama ni meni ni suprugu nitko nije obraćao. Nakon ponovno nekoliko sati došla je doktorica i rekla da ja moram na carski, ali da se šef smjene, starija doktorica, pita o svemu i da me ona neće odvesti na carski dok joj se ne plati 500 maraka", ispričala je.

Ono što se dalje događalo je trenutak u kojem suprug umjesto kuverte doktoricu koja je odbijala uraditi carski rez, iako će se kasnije ispostaviti da su bili ugroženi životi majke i djeteta, doslovno okačio na vješalicu.

Tim činom se zaboravilo na kuverte i krenulo je spašavanje majke i bebe.

“Možemo li zamisliti šta bi se dogodilo da suprug nije došao na porođaj?”, pitali su iz Udruge.

Cijelu priču pogledajte u video ispovijesti majke koje je hrabro stala pred kamere i svojim primjerom pokazala kako se boriti protiv nepravde iako u tom trenutku nije imala nikakve šanse pobijediti.

Projekt je proveden kroz ”Podrška građanima u borbi protiv korupcije”, financiranim od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok