Dobavljači u Bosni i Hercegovini od sutra će nabavnu cijenu plaćati već tri KM, zbog čega će građani za litar goriva morati odvojiti veće iznose nego do sada.

I dok se čeka da nove nabavne cijene budu na snazi, za BHRT je potvrđeno iz Vanjskotrgovinske komore BiH da će za građane sutra cijene biti uvećane za 10-15 feninga.

Od sutra, 4. ožujka, nova nabavna cijena goriva na tržištu iznosit će 3 KM. BHRT je dobio na uvid novi cjenik nabavke naftnih derivata. A tešku situaciju najbolje opisuju građani koji su danas na jednoj od benzinskih crpki rijetko bili raspoloženi za razgovor.

Teško da netko može predvidjeti do koje granice će rasti cijena goriva. Iz Vanjskotrgovinske komore BiH kažu da su već obavili razgovor s prevoznicima međunarodnog prevoza putnika, čija je zabrinutost neminovna.

"Ta cijena postaje iznimno neisplativa, njihovo povećanje cijena usluga postaje iznimno neisplativo, odnosno njihovo povećanje cijena usluga bi dovelo do neisplativosti onih koji koriste taj prevoz i ugrozio njihovo poslovanje.", rekao Vjekoslav Vuković iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok