U stravičnoj nesreći koja se dogodila jučer na magistralnom putu M-17, Mostar - Sarajevo u mjestu Drežnica preminuo je vozač autocisterne i njegovo beživotno tijelo je izvučeno iz kabine autocisterne koja je upala u jezero.

Kako piše Avaz, poginuo je Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog.

Njegovo tijelo su sinoć iz vozila koje je završilo u jezeru izvukli mostarski ronioci. Na lice mjesta su stigli sinovi nesretnog čovjeka koji su utvrdili njegov identitet, a prizori s lica mjesta nikoga od prisutnih nisu mogli ostaviti ravnodušnim.

S druge strane, za volanom kombija slovenskih registarskih oznaka, koje je sudjelovalo u ovoj nesreći se nalazio Boštjan Furek iz mjesta Ptuj.

Kako se saznaje, on je u kobnom trenutku, pod još neutvrđenim okolnostima, prešao na suprotnu stranu ceste kada je nailazila cisterna. Od siline udara, cisterna je završila u jezeru a nedugo poslije otplutala je tristotinjak metara nizvodno. Vozač cisterne je, kako se saznaje, ta pokušao izbjeći direktan sudar, ali, nažalost, to se kobno po njega završilo.

Podsjećamo, prometna nesreća se dogodila u četvrtak oko 16:20 sati na cesti M-17 u mjestu Drežnica. U nesreći je sudjelovao kombi slovenskih registarskih oznaka i autocisterna iz Visokog, kako je za naš portal potvrdio Marić.

Iz SKB Mostar su ranije kazali kako je u ovu bolnicu primljeno sedam osoba, a po prvobitnom uvidu u njihovo zdravstveno stanje radi se o lakšim tjelesnim ozljedama koje nisu opasne po život. Nakon završenog policijskog očevida normalizirano je prometovanje na ovoj dionici ceste.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok