Foto: Livno Online

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Pule u povodu Dana oslobođenja i Dana grada Pule.

- Kada bi naši ljudi, političari, Plenković čitali ono što institucije konkretno hrvatskog naroda u BiH pišu, a ne bavili se točkama i zarezima u besplodnim, kilavim briselskim traktatima, onda bi možda nešto shvatili. To je ozbiljna stvar što oni najavljuju i ne bi htio da ode u tom pravcu. Bude li na kraju otišlo, ja ću ih podržati, a radije bi da se riješi na način i metodama koje ja predlažem. A to je ovaj slučaj širenja NATO-a. To je hrvatski trenutak istine. Ili smo nacija ili nismo. Ako nismo, da se brate raziđemo, da priznamo da postoje ovi u BiH koji su treća klasa i mi koji za njih uopće ne brinemo. Oni su sami kao i prije 30 godina, ali sada nije rat, nema oružja. Ili ćemo kroz politički pritisak, ne ucjenu,  kroz NATO, da nas se ne tretira kao krušne mrvice na podu, isposlovati, istjerati pravdu, da se taj problem izbornog zakona riješi ukazom visokog međunarodnog predstavnika. To je moguće. Bakir Izetbegović je pod kontorlom Ankare i Istanbula, to je nemoguće. On je arogantan i radi što hoće. Za par dana dolazi u Sarajevo i Mostar predsjednica EK-a Ursula von der Leyen, to je Plenković isposlovao. To je pogrebna zabava. Žena dolazi donijeti cvijeće na grob. Hoće li doći podržati Hrvate i njihova temeljna prava, ništa više od toga. Ovdje u Puli se govori i talijanski, to je lijepo. Tamo pokušavaju istući Hrvate. Zašto Urusla von der Leyen dolazi u Sarajevo da podrži jučer raspisane izbore od strane uzurpatora ili da podrži hrvatski narodni sabor, ne HDZ. Kasno je, trebala je u Sarajevu i Mostaru biti prije mjesec dana, prije godinu dana. Sad se dolazi smijati ljudima u lice, to je Plenkovićev doprinos, rekao je Milanović. Javlja HRT.

- Ovo ispada kao moja solo igra, ja mogu ovako i onako, ali Hrvati će ići na istitucionalno povezivanje praktički treći intentitet. O tome se radi, to piše u tim dokumentima i ljudi su se za to spremili. To neće proći bez tenzija. Premijer očito ne razumije, a onda nije mu ni stalo, dodao je.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok