Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini - FIPA potvrdila je Feni kako od Lidla nije dobila službenu obavijest o napuštanju tržišta BiH, no da neslužbeno doznaju da će nakon napuštanja našeg tržišta sve resurse i investicijske kapacitete pozicionirati u Turskoj.

-  Lidl nas nije službeno obavijestio o napuštanju tržišta BiH, iako su proces registracije završili i bili u postupku pronalaženja lokacija za njihove markete. Međutim iz medija smo saznali da se oni ipak povlače iz BiH jer su nezadovoljni određenim postupcima naših institucija prema jednom tako velikom investitoru kao što je Lidl – kazali su iz FIPA-e.

Napomenuli su kako FIPA nije imala izravni kontakt u postupku njihove registracije na tržištu BiH, ali su aktivno pratili proces njihovog dolaska tijekom 2021. godine.

Pritom su naglasili kako su neslužbeno doznali da su iz navedene tvrtke, kao razloge napuštanja našeg tržišta, naveli - presporu administraciju, previsoke cijene zemljišta na lokacijama za investiranje te nefleksibilnost u komunikaciji s institucijama od kojih su tražili dozvole.

- Također, neslužbeno smo obaviješteni da će nakon napuštanja našeg tržišta sve resurse i investicijske kapacitete pozicionirati u Turskoj - zaključili su iz FIPA-e.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok