Nazvati tzv. Armiju RBiH i "zlatne ljiljane" antifašističkim pokretom, kako to čini Željko Komšić, nije samo povijesni revizionizam, već i bezobrazluk nedovršenog čovjeka koji se ovim nastupom sprema za još jednu izbornu krađu mjesta koje mu ne pripada, a koje je u tri mandata već krao, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je rekao da bi Komšić danas htio prisvojiti antifašistički pokret iz Drugog svjetskog rata čiji su nositelji bili Srbi, jer, smatra, takav pokret u BiH nisu imali drugi narodi.

- Narod kojem se on danas obraća uglavnom je bio regrutiran u Handžar diviziji koja je bila fašistička formacija u BiH sve do kraja rata kada su se priklonili pobjednicima. Uz tu povijesnu krađu, Komšić bi još podvalio da je tzv. Armija RBiH bila antifašistička vojna organizacija koja se borila protiv fašista, čime je dva konstitutivna naroda u BiH označio fašistima - rekao je Dodik za Srnu.

Poručio je da su tzv. Armija RBiH i "zlatni ljiljani" bili nastavak profašističkih snaga iz Drugog svjetskog rata koje su surađivale s nacističkom Njemačkom i Nezavisnom državom Hrvatskom u kojoj je, vjeruje Dodik, pobijeno više stotina tisuća Srba.

- To je ista ona armija koja je u FBiH organizirala na stotine logora za Srbe od kojih je jedan "Silos", koji je funkcionirao i nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma. Da se Srbi nisu organizirali u Vojsku Republike Srpske sudbina srpskog naroda bila bi ista kao u Drugom svjetskom ratu. I nismo se organizirali na Komšićevoj zemlji, već na svojoj, braneći svoje kuće, svoja imanja i svoju nejač - ukazao je Dodik.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok