Njegova politika je, kaže on, bliža sultanatu u Turskoj negoj Finskoj i zapadu.

Gostovanje Željka Komšić u emisiji Nedjeljom u 2 za portal Bild.ba prokomentirao je politički aktivist Marijan Knezović.

“Hrvati iz BiH su danas opet poniženi i to u prime terminu Hrvatske radiotelevizije. Nevjerojatno je da osoba koja dva desetljeća vrši političku, verbalnu i društvenu agresiju prema velikoj većini Hrvata u BiH dobije pozornicu na kojoj Hrvate opet proglašava naprijateljima. Zamislimo da je 1992. godine netko na HRT-u davao prostor tadašnjem najvećem neprijatelju Hrvata – Slobodanu Miloševiću. Padale bi glave. Danas ne padaju glave, ali padaju maske”, rekao nam je Knezović.

Njegova politika je, kaže on, bliža sultanatu u Turskoj negoj Finskoj i zapadu.

“Komšić kaže kako će Turska vjerojatno blokirati ulazak Finske u NATO i kako njima to ne odgovara, ali kako Turci ne blokiraju BiH i kako imaju sjajnu suradnju. Pa naravno da je tako, u BiH je sve točno onako kako Turci žele da bude, a u Finskoj nije. Dakle, kao što je i sam riječima pokazao, ne vode nas politike kao njegova bliže demokratskoj Finskoj već nas itekako približavaju sultanatu s prijestolnicom u Ankari”, ocijenio je Knezović.

Prokomentirao je i Komšićevu izjavu da je kršten.

“S druge strane, čak je bilo i lijepo vidjeti Komšića kako priznaje kako u 12 godina mandata nije učinio ništa ali kako će se opet kandidirati. Čini se kako je počeo uviđati koliko je nesposoban, a to je uvijek i kod svakoga za pohvalu. Komšić je rekao i jednu stvar za koju sam uvjeren da je točna, a to je prognoza kako će Dragan Čović jedva čekati uletiti u vlast, s više ili manje uvjeta, prvom prigodom. To je drugi par rukava i odgovor zašto Komšić s ostatkom velikobošnjačkih nacionalista može politički penetrirati u Hrvate već desetljećima dok politički „zaštitnici“ Hrvata u BiH dijele lovu iz javnih poduzeća i osiguravaju si mirnu starost u stanovima po Makarskoj i Zagrebu.

Kaže Komšić kako je kršten. E, pa, neka mu Bog oprosti, jer mi nećemo oprostiti nikome da u 2022. godini iz centra Zagreba prijeti Hrvatima u BiH slanjem tenkova kao što su tenkove na nas i naše institucije slali i dvijetisućitih, a upravo je time zaprijetio Komšić. Živimo u drukčijim vremenima, da Hrvatima netko pošalje derutne tenkove sa zahrđalim gusjenicama, uvjeren sam da bi i mi nekom poslali višenamjenske borbene zrakoplove. Hrvati su kroz povijest ionako pokazali kako više od njega i njemu sličnih ‘vole miris napalma ujutro’ “, zaključio je Knezović za Bild.ba.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok