Kada nestane logika, nastane Bosna i Hercegovina, citat je koji najbolje opisuje svaku pojavu u BiH, izjavio je srpski član državnog predsjedništva Milorad Dodik, komentarajući mogućnost da mu bude zabranjeno da se kandidira na općim izborima zakazanim za 2. listopada.

“To je citat koji može da objasni svaku pojavu u BiH. Tako i to. Ja sam čovjek koji nema nijednu sudsku presudu, protiv koga se ne vode nikakvi ozbiljni procesi, koji se apsolutno nije ogriješio o postojeće pravo. Borim se za slovo Daytonskog sporazuma, a oni mi kažu da rušim Daytonski sporazum”, rekao je Dodik, prenosi N1.

Podsjetio je da od 2006. dobiva sve izbore, a od kada postoji Republika Srpska na svim izborima je, kaže, rastao i na svim izborima bio pobjednik.

“E sad, ne znaju što sa mnom da rade. Sprovode ankete po kojima stojim dobro, da je Dodik, gdje god se pojavi pobjednik, da je SNSD najozbiljnija stranka u Republici Srpskoj, da se ne rasipa, već da se ukrupnjava, da ima podršku, da je sada na 34 posto podrške, a do izbora će se rejting povećati. I sada hoćete da kaznite mene i Čovića i dva od tri naroda”, rekao je Dodik za Sputnjik.

S druge strane, dodao je, podržavaju se one snage koje krše Daytonski sporazum…

“SDA je jedina stranka u BiH koja ima antidaytonski program, napisan, usvojen na kongresu. To nije problem. Bakir Izetbegović kaže da ne može dozvoliti da Srbi i Hrvati odlučuju u BiH jer su navodno manjina, a on ukrao i inscenirao popis. I to nitko neće da raščisti, samo se akumulira”, napomenuo je Dodik.

Zato je najvažnije, istaknuo je, da se očuva stabilnost i mir, a to znači da nema sankcija za Rusiju, da se čuva homogenizacija Srba u Republici Srpskoj oko programa koji garantira stabilnost i mir i da se “pokušaju vratiti nadležnosti koje po Ustavu pripadaju”.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok