"Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović danas je u Mostaru sudjelovao na ceremoniji na Židovskom groblju u Mostaru, na kojemu je odao počast za 137 ubijenih mostarskih Židova.

Dr. Čović je nazočio molitvi i polaganju vijenaca zajedno s veleposlanikom Države Izrael, Nj. E. Noalom Gel Gendlerom, te predsjednikom Židovske općine Mostar Amirom Gross Kabirijem.

Okupljeni su u obraćanju iskazali počast žrtvama teških zločina, te obnovili zakletvu da se zla iz prošlosti više nikada neće ponoviti. Istaknuta je i zajednička predanost u osvjetljavanju i ispravljanju povijesnih nepravdi i zaustavljanju diskriminacije prema židovskoj zajednici u Bosni i Hercegovini.

Nakon posjete Židovskom groblju, zamjenik predsjedatelja Doma naroda dr. Čović održao je oproštajni sastanak s veleposlanikom Države Izrael, Nj. E. Noahom Gel Gendlerom. Dr. Čović je veleposlaniku iskazao duboku zahvalnost za nesebičan doprinos razvoju odnosa između dvije države, ali i učvršćivanju odnosa između dvije zajednice. Istaknuo je kako je veleposlanik Gendler pokazao prijateljstvo prema Bosni i Hercegovini koje nikada neće biti zaboravljeno.

Također, dužnosnici su zajednički istaknuli zadovoljstvo bilateralnim odnosima i privrednom suradnjom, naglašavajući nastavak jačanja partnerstva u svim područjima."

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok