Borit ću se za djecu dok sam živ, izjavio je to 53-godišnji Edin Džafić iz Breze u BiH koji je ostao sam s četvero unučadi, nakon što su ih njihovi roditelji nakon međusobnih nesuglasica napustili.

Njegov sin i snaha napustili su djecu u dobi od jedne, tri, četiri i šest godina, koja trenutno žive sa svojim djedom.

- Sin i snaha su se posvađali, a stanovali su na katu iznad nas. O svemu su bili obaviješteni i njeni roditelji, dolazila nam je i socijalna služba - ispričao je Džafić za Avaz.ba.

Kaže da živi u dobrim uvjetima, zbog čega je zahvalan na svemu što ima.

- Dok sam živ, djeci neće ništa faliti. Dok su ona kod mene i dok je ovih mojih deset nokata, djeci neće ništa faliti - kazao je.

Ispričao je kako sin sada stanuje u Ilijašu, dok je snaha u Budvi jer tamo radi, a oboje trenutno uplaćuju novac za djecu koja već godinu dana žive kod bake i djeda.

- Sin zove, donese kad ima. Snaha uplati kad može. Ne mogu lagati. Sada se brinem o njima, a do kada, vidjet ćemo. Nije mi teško. Normalno, fali mi sin - ispričao je Džafić.

- Djeci nedostaje majčina i očeva ljubav. Trudit ću se, ali im ne mogu pružiti ljubav kao oni. Meni djeca ne smetaju. Dok je mene, djeca će imati sve - dodaje.

Smatra da djeca nisu kriva, a ispričao je i detalje dana kada su djeca ostavljena.

- Ja sam radio u garaži, kombi sam farbao. Telefon mi je zazvonio, zvao me prijatelj. Žena mi je rekla: „Djeca su ti sama kod kuće.“ Zatekao sam ih same. Djeca su od plača bila sva plava. Šta ću, uzeo sam ih, odveo ih na kat i presvukao. Nisu djeca kriva nizašto - zaključio je Džafić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok