Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić za Direktno je komentirao pismo koje je Željko Komšić uputio NATO savezu, a u kojem optužuje Vladu Republike Hrvatske da iznosi neistine.

"Poteze Željka Komšića uopće ne treba više komentirati. On je antihrvatski član predsjedništva Bosne i Hercegovine, a za njega su glasali bošnjački šovinisti. To je dio bošnjačkog biračkog tijela kojem je primarna nit vodilja napakostiti Hrvatima. Dakle, ne samo uzurpirati im mjesto člana Predsjedništva nego i instalirati tamo osobu koja će provoditi antihrvatsku politiku, kako u Bosni i Hercegovini, tako i prema Republici Hrvatskoj. To se moglo vidjeti i u pokušaju njega i bošnjačkog člana predsjedništva Šefika Džaferovića da blokiraju izgradnju Pelješkog mosta", rekao je Raspudić.

Dodao je kako ga pakost Komšića prema Hrvatima i Republici Hrvatskoj ne iznenađuje te da je ovo samo još jedan pokazatelj kako je nužno potrebno da se u Hrvatskom saboru zatraži od Vlade da se Komšića proglasi "personom non gratom", odnosno nepoželjnom osobom na teritoriju Hrvatske.

"Mi smo to već uputili u proceduru", kazao je.

Isto tako tvrdi kako je siguran da su svi "međunarodni faktori upoznati s načinom na koji je on već četiri puta izabran i koga predstavlja, odnosno koga ne predstavlja".

"Sumnjam da te njegove inicijative imaju ikakvu težinu", zaključio je Nino Raspudić.

Podsjetimo, Komšić je u pismu ustvrdio da Hrvatska ne može biti dio međunarodnih mirovnih snaga jer je bila aktivnim sudionikom rata u BiH. Kako je naveo, upravo zbog toga je hrvatskom vojnom i političkom vodstvu "presuđeno na Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu kao dijelu udruženog zločinačkog pothvata" jer je Hrvatska, kako tvrdi, imala za cilj stvoriti etnički očišćene dijelove BiH pod svojom vojnom i političkom upravom. Optužio je Hrvatsku da takve namjere ima i danas.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok