• Short title article: Osiguranje

Petu godinu zaredom Adriatic osiguranje Sarajevo drži lidersku poziciju na tržištu osiguranja BiH.

Ukupna premija osiguranja društava iz Federacije BiH u prošloj je godini rasla za 8 posto i iznosila je 676 milijuna KM, a Adriatic osiguranje pratilo je rast tržišta sa istim postotkom.

Fakturirana premija Adriatic osiguranja u 2022. godini veća je za 8,2 posto u odnosu na isti period godinu dana ranije, a ukupna premija iznosi 80,5 milijuna KM što je povećanje više od 6 milijuna KM u odnosu na prošlu godinu.

Adriatic osiguranje je zadržalo tržišni udio u iznosu od 11,9 posto od toga 14,1 posto u neživotnim osiguranjima, dok u životnim osiguranjima taj udio iznosi 4,8 posto. Društvo je lider i na tržištu obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti sa 144.980 ugovorenih polica.

"Opravdali smo našu poziciju vodeće osiguravateljske kuće u BiH već petu godinu zaredom i to u vrlo izazovnim vremenima za sve, pa tako i za našu industriju. Veliku zahvalnost dugujemo našim posvećenim djelatnicima i klijentima koji su u nama prepoznali dugoročnog partnera", izjavila je dr. sc. Marina Miočić-Hamidović, predsjednica Uprave Adriatic osiguranja.

"Uspjeh Adriatic osiguranja i rast našeg poslovanja rezultat su kontinuiranog rada i prilagođavanja tržištu, ali i strateškog planiranja i kvalitetne realizacije poslovnih planova. Ovakvi rezultati u prošloj godini obavezuju nas da zadržimo našu izvrsnost posebno cijeneći povjerenje naših klijenata. Razvijanje tehnoloških inovacija i unapređenje svih usluga koje nudimo ostaje u fokusu u 2023. godini", zaključila je Miočić-Hamidović.

Inovativnim i dinamičnim pristupom tržištu, Adriatic osiguranje orijentirano je na povećanje financijske sigurnosti i kvalitete života građana Bosne i Hercegovine, uz odgovorno poslovanje prema zajednici, klijentima, poslovnim partnerima i zaposlenicima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok