• Short title article: 15 milijuna maraka

Poduzetnik Zlatko Oršolić u Domaljevcu gradi prvu tvornicu sladoleda u BiH, piše Večernji list BiH.

Tvornica koju pokreće ove godine na prostoru Posavske županije ujedno je i jedan od najvećih projekata u 34 godine postojanja njegove kompanije YimoR. Taj korak dalje u usponu regionalnog ugleda YimoRa financijski je težak 15 milijuna KM.

Višestruka važnost

Važnost projekta za Domaljevac i Posavinu je višestruka, ponajprije što će tvornica donijeti stotinu novih radnih mjesta. Buduća tvornica sladoleda imat će najkvalitetniju opremu, tehniku i tehnologiju, stoji u priopćenju kompanije YimoR. Riječ je o jedinstvenome projektu u BiH zahvaljujući kojem će YimoR postati prvi proizvođač, kako tvrde, najkvalitetnijega sladoleda, pravljenoga po posebnoj recepturi i pripremljenoga po najvećim standardima. Projektom izgradnje tvornice sladoleda YimoR ove godine otvara i novo poglavlje u poslovanju i na inozemnome tržištu. Naime, plan je, među ostalim, dio od oko 70 posto proizvodnje pripremiti i za izvoz, čime će YimoR postati i prvi izvoznik sladoleda proizvedenoga u BiH za inozemno tržište. - Prva tvornica sladoleda u BiH svoje poslovanje utemeljit će na osnovnoj filozofiji proizvodnje – stvoriti najkvalitetniji sladoled po pristupačnim cijenama pripremljen po posljednjim svjetskim standardima kvalitete i po originalnoj visokokvalitetnoj recepturi, koji će osvojiti sve one koji uživaju u ovoj poslastici kako u BiH tako i u zemljama uvoznicama - poručuju iz YimoRa.

YimoR d. o. o. Domaljevac obiteljska je tvrtka osnovana još 1989. godine i jedna je od prvih privatnih veletrgovinskih tvrtki u BiH. Zapošljava više od 600 radnika i slovi za tvrtku koja profesionalno pristupa poslovanju i motivira svoje zaposlenike. Ulaže u obuku, obrazovanje i razvoj zaposlenih. Iza lijepe gospodarske priče, iako ne želi isticanje, skromni je i samozatajni Zlatko Oršolić, inače sveučilišni specijalist marketinga u informatičkome okružju. U svojoj lokalnoj sredini u Domaljevcu Oršolić je sagradio prekrasan trgovački centar i njime uljepšao mjesto, ali i upravnom zgradom dodao živost prostoru, kao i svugdje gdje su nicale trgovine diljem BiH.

Višemilijunski projekti

I dok se drugi zatvaraju u lokalno, Zlatko širi poslovanje, nema granica, ide uvijek dalje, planira višemilijunske projekte i planove pretače u realnost. S druge strane, nikada nije bila upitna ni humana strana tvrtke, jer vlasnik bez medijske pompe i potrebe za isticanjem pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok