• Short title article: Prognoza

Od petka više sunčanog vremena i svakim danom sve toplije sa temperaturama preko 25°C, a lokalno i do 30°C.

Nakon kratkotrajnog zahlađenja, od utorka (26.03.) nas očekuje izražena južina. Osjetno zatopljenje, povremeno jak do lokalno olujan jugo, a prema kraju ožujka i u prvim danima travnja ljetne temperature zraka.

Bez dugotrajne stabilizacije vremena. Sunčane dane brzo bi prekidale povremene fronte uz kišu, pljuskove a obzirom na visoke temperature i lokalno grmljavinska nevremena, navodi BHMeteo.ba.

- Tijekom noći na ponedjeljak nas je hladna fronta napustila. Padaline su u većini krajeva prestale uz djelomično razvedravanje. Tijekom dana pretežito sunčano i ugodnije uz temperature između 11 i 15°C.

U utorak se sa jugozapada očekuje postepeno naoblačenje uz kišu i pljuskove koji će najprije zahvatiti Hercegovinu i zapad Bosne. Kasnije tijekom dana lokalno kiša i u ostatku zemlje. Temperature u porastu a jugo u postepenom jačanju, navode meteorolozi.

- Srijeda i noć na četvrtak nam donose dinamične odlike vremena. Umjeren do jak jugo uz lokalno olujne udare i promjenjivu naoblaku. U noći na četvrtak zahvatit će nas nova fronta sa zapada donoseći prolazno kišu i pljuskove sa grmljavinom širom zemlje. Tijekom četvrtka vrijeme bi se postepeno stabiliziralo.

Od petka više sunčanog vremena i svakim danom sve toplije sa temperaturama preko 25°C, a lokalno i do 30°C, objavio je BHMeteo.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok