• Short title article: Redovna mirovina

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH u srijedu je usvojio izmjene i dopune Zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju (MIO).

Riječ je o važnoj odluci koja se odnosi to da će umirovljenici koji odu u redovnu mirovinu moći zasnovati radni odnos bez obustave mirovine.

Umirovljenicima je i ranije bilo moguće da rade na privremenim i povremenim poslovima bez obustave mirovine, ali sada je učinjen korak naprijed.

Usvajanje tih izmjena i dopuna Zakona predstavlja korak naprijed u priznavanju prava umirovljenika i osigurava da se postojeća praksa uskladi sa pravnim okvirom.

Federacija Bosne i Hercegovine time potvrđuje svoju posvećenost unaprjeđenju prava umirovljenika i izgradnji pravednog i transparentnog mirovinskog sustava, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Resorni ministar Adnan Delić je kazao kako usvojene izmjene prvenstveno imaju za cilj usklađivanje postojećih praksi sa pravnim okvirom, te formalno priznanje prava umirovljenika u skladu s odlukom Ustavnog suda.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok