Žena, koja je trebala biti pokopana nakon što je proglašena mrtvom, počela je na vlastitom pokopu udarati o poklopac lijesa kako bi obavijestila članove obitelji da je živa.

Dana 26. travnja obitelj Rose Isabel Cespedes Callaca okupila se u gradu Lambayeque u Peruu da nazoči njenom pokopu. Proglašena je mrtvom nakon što je sudjelovala u nesreći na putu Chiclayo-Picsi.

Rođaci su nosili njezin lijes kroz groblje kada su, na veliki šok, čuli zvukove i kada su otvorili lijes ugledali su Rosu otvorenih očiju i očitih znakova života.

Čuvar groblja Huan Segundo Cajo rekao je da je otvorila oči i znojila se te kako je on odmah pozvao policiju, prenosi Faktor.

Rosa je ostala u lijesu dok nije odvedena u obližnju bolnicu, gdje su liječnici potvrdili da zaista ima vitalne znakove, iako vrlo niske, piše Unilad.

Iako joj se stanje malo poboljšalo nakon što je priključena na aparat za održavanje života, Rosa je nažalost preminula nekoliko sati kasnije. Njezini rođaci su ogorčeni zbog činjenice da je uopće proglašena mrtvom i predana na pokop.

Njezina tetka, čije ime nije objavljeno je kazala kako žele znati što se dogodilo.

Policija istražuje cijeli incident i utvrđuje je li ju osoblje u regionalnoj bolnici Lambayeque, gdje je prvi put liječena, proglasilo mrtvom i poslalo je u mrtvačnicu bez odgovarajuće kontrole.

Rozin zet je tragično preminuo od teških ozljeda koje je zadobio u istoj prometnoj nesreći, a njezina tri nećaka, koji su putovali s njima, još su u bolnici i u kritičnom stanju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok