• Short title article: Hrana je bitna

Činjenica je da zdrava prehrana predstavlja jednu od ključnih stvari u procesu mršavljenja, a pojedine namirnice vam mogu posebno koristiti.

Nutricionistica Laura Burak izjavila je da su jaja među najboljim namirnicama. Istraživanje iz 2014. pokazalo je da se ljudi koji doručkuju jaja dulje osjećaju sitima i mogu značajno smanjiti tjelesnu težinu u kratkom vremenu, prenosi b92.

Špinat i brokula također su korisni za mršavljenje jer su niskokalorični, ali bogati vlaknima i drugim bitnim hranjivim tvarima. Osim toga, smanjuju rizik od srčanih bolesti i dijabetesa.

Ne zaboravite na konzumaciju sezonskog voća. Imajte na umu da ga trebate kupovati na tržnicama koje prodaju kvalitetne proizvode, a ne one koji sadrže veliku količinu pesticida. Istraživanje objavljeno u časopisu PLOS Medicine otkrilo je korelaciju između konzumiranja voća i gubitka težine. Najbolje rezultate dale su jabuke, kruške i bobičasto voće.

Mnogi preljevi za salatu krcati su kalorijama i masnoćama, stoga kupite kvalitetan ili ga napravite sami. Ako vam je svakodnevica užurbana i nemate vremena posvetiti se detaljnoj pripremi zdravih namirnica, nabavite jogurt, svježi sir i slično.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube