Popularno Magazin

  • Short title article: Nesvakidašnji slučaj

U poznatoj trgovini u Splitu kupac je nakon pola godine od kupovine odlučio reklamirati tenisice smatrajući kako su tenisice pukle zbog loše kvalitete.

Rekao je kako je u tenisici pukao unutarnji materijal te se stvorila rupa. Nakon upita o reklamaciji proizvoda, tenisice su otišle u ruke sudskog vještaka u Sloveniji koji je utvrdio kako su oštećenja na tenisicama nastala prilikom način a uporabe, a ne greške u proizvodnji.

Kupac je bio šokiran odgovorom, jer nije mogao vjerovati da su tenisice u tako malom periodu došle iz Splita u Sloveniju i natrag. Vještak je zatim rekao kako je sud donio na osnovu slika, prenosi Dalmacija Danas.

"Ustanovljena oštećenja su nastala isključivo kao posljedice postupanja korisnika. Na osnovi ustanovljenih činjenica smatram da reklamacija nije opravdana", zaključak je vještaka.

Kupac je rekao da ovaj slučaj nije u životu doživio. "Mislim da u 43 godine života znam nositi cipele, vezati cipele, a bome i prepoznati kako izgleda loša kvaliteta što se i pokazalo na tim cipelama" rekao je.

"U vezi Vašeg artikla postupilo se sukladno Zakonu u Zaštiti potrošača te se na Vašu reklamaciju očitovao ovlašteni sudski vještak primjerene struke izabran iz popisa sudskih vještaka pri Županijskom sudu u Zagrebu. Njegovo mišljenje uvažavamo i stojimo iza istog", stoji u pismenom odgovoru trgovine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok