Popularno Magazin

  • Short title article: Može i bez pegle

Uglavnom je sasvim moguće živjeti bez glačala i pritom uspjeti izbjeći da hodate uokolo neuredni, no ipak svako toliko se pojavi košulja, hlače ili haljina koja uporno ostaje naborana.

Većina savjeta za glačanje komada odjeće bez glačala uključuje bacanje odjeće u sušilicu i to bi moglo upaliti, ali što ako nemate glačalo ili sušilicu? Evo što biste trebali znati, piše Life Hacker. Prenosi Večernji.

Kako ukloniti nabore bez pegle ili sušilice: Vaš uspjeh sa sljedećim metodama uvelike će ovisiti o tome koliko su duboki nabori na tkanini, vrsti materijala od kojeg je odjeća izrađena i koliko je izgužvana. Evo nekoliko različitih opcija koje možete isprobati.

Objesite odjevni predmet u kupaonici dok se tuširate: Ideja je da će para od tuširanja nježno izvući nabore iz odjeće. Neki se zaklinju u ovu tehniku, ali najbolje funkcionira kada je odjevni komad samo malo naboran.

Koristite postolje za glačalo ili kuhalo za vodu: Lonac ili kuhalo za vodu s drškom može poslužiti kao improvizirano glačalo. Provjerite je li izvana potpuno čista, zatim u njoj prokuhajte malo vode, ispustite je i koristite donji dio kako biste izgladili sve nabore na odjeći.

Koristite sušilo za kosu: Stavite odjevni predmet na vješalicu, pošpricajte malo vode na naborano mjesto, a zatim sušilom za kosu izbrišite nabore dok rukom glačate tkaninu. Držite sušilo za kosu dovoljno udaljeno od odjevnog predmeta kako ga slučajno ne biste opekli.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok