• Short title article: U 90.godini

Nicolas se glumom počeo baviti u 20-im godinama, a najveći mu je uspjeh donijela serija 'Santa Barbara'.

Ulogu u seriji dobio je 1984. godine, a utjelovio je avanturista i ženskaroša Lionela Lockridgea. Vijest o njegovoj smrti potvrdila je njegova kćer.

Glumac Nicolas Coster, poznat po svojoj ulozi u seriji 'Santa Barbara', preminuo je sinoć u 90. godini života, a tužne vijesti potvrdila je njegova kći Dinneen na društvenim mrežama.

- S velikom tugom u srcu javljam da je moj otac i glumac Nicolas Coster preminuo u bolnici na Floridi. Molim vas inspirirajte se njegovim umjetničkim postignućima i znajte da je bio vrhunski glumac. Zauvijek ću ga pamtiti i kao sjajnog oca. Počivao u miru - napisala je.

Inače, Coster je rođen u Londonu, ali je odrastao na Floridi. Studij glume završio je u Londonu na Kraljevskoj akademiji dramske umjetnosti, a u seriji je debitirao 60-ih godina. Njegova najprepoznatljivija uloga je ona u seriji 'Santa Barbara' koje je dobio 1984. godine, a utjelovio je avanturista i ženskaroša Lionela Lockridgea. U seriji je glumio u gotovo 600 epizoda. Glumio je i u brojnim drugim popularnim serijama, kao što su Charliejevi Anđeli, Ubojstvo i Zvjezdane staze: Nova generacija. Također glumac je glumio i u serijama 'American Crime Story' i The Bay', a uloga gradonačelnika Jacka Madisona u 'The Bayu' donijela mu je i nagradu Daytime Emmy.

Dodajmo da je glumac u jednom svojem intervjuu dotaknuo se Lijepe Naše. Naime, Coster se za britanski Daily Mail 2009. godine prisjetio susreta s jednom obožavateljicom u Dubrovniku.

- Kada sam prošle godine bio u Hrvatskoj, u Dubrovniku mi je prišla jedna žena i sa suznim očima rekla: 'Gledali smo vas u Santa Barbari tijekom bombardiranja. Našli smo utjehu u toj seriji dok smo se skrivali u podrumu'. To me jako dirnulo - ispričao je glumac tada.

Glumac je imao dvije kćeri Candace i Dinneen s bivšom suprugom Candace Hilligoss.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok