• Short title article: Slavna pjevačica

Irska pjevačica Sinead O’Connor umrla je u 56. godini, javlja Irish Times.

Slavna dublinska izvođačica izdala je 10 studijskih albuma, dok je njezina pjesma "Nothing Compares 2 U" 1990. godine na Billboard Music Awards proglašena svjetskim singlom broj jedan. Prenosi HRT.

Uručena joj je prva nagrada za klasični irski album na dodjeli glazbenih nagrada RTÉ Choice Music Awards ranije ove godine.

Pjevačica je dobila ovacije dok je nagradu, za "I Do Not Want What I Haven’t Got", posvetila "svakom pojedinom članu irske izbjegličke zajednice".

Odavno prepoznatljiva po svojoj obrijanoj glavi i stavovima o vjeri, seksu, feminizmu i ratu kao i po svojoj glazbi, O'Connor će biti zapamćena i po tome što je poderala fotografiju pape Ivana Pavla II. tijekom televizijskog nastupa u emisiji "Saturday Night Live" .

Pjevačica je 2018. godine prešla na islam te promijenila ime u Shuhada' Sadaqat.

U svojoj posljednjoj objavi na Twitteru, objavila je fotografiju svog sina Shanea koji je preminuo prošle godine.

“Bio je ljubav mog života, svjetiljka moje duše. Bili smo jedna duša u dva tijela. Bio je jedina osoba koja me bezuvjetno voljela. Izgubljena sam bez njega”, napisala je tada.

Kako pišu britanski mediji, rođena je 1966. godine u problematičnoj obitelji u Dublinu. S 15 godina završila je u popravnom domu zbog krađa, a pjevačica se godinama borila sa svojim problemima s mentalnim zdravljem. Tvrdila je da je uzrok to što ju je majka kao dijete fizički i seksualno zlostavljala.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok