• Short title article: HT Eronet

U Neumu je održana 11. po redu NetWork konferencija, najveći poslovno-tehnološki događaj u BiH, na kojoj je i ove godine sudjelovao HT Eronet kao sponzor telekomunikacija.

Na konferenciji je održano više od 80 predavanja na šest pozornica s više od 90 govornika, a teme su, između ostalih, bile: Cloud tehnologija, Machine Learning, Security & Compliance, budućnost eCommerca.

Prvoga dana konferencije na zanimljiv se način predstavio član Uprave i izvršni direktor za marketing, prodaju i korisničko iskustvo HT Eroneta Tomislav Ruk, koji se nazočnima u Neumu obratio na daljinu, putem holograma, naglasivši na taj način napredak i mogućnosti telekomunikacijske industrije. Tom prigodom Ruk je istaknuo kako HT ERONET, kao telekomunikacijska i ICT kompanija koja posluje na području Bosne i Hercegovine, zauzima svoje mjesto ključnoga sudionika u procesu digitalizacije. Zbog toga i takav način obraćanja kao primjer prijelaza iz analognog u digitalni svijet. 

„Uloga telekoma u digitalnoj transformaciji društva je iznimno važna zbog značaja izgradnje kvalitetne širokopojasne mrežne infrastrukture. Za provedbu je ključna sinergija telekoma i nadležnih državnih tijela na ključnim razinama odgovornosti.  Zajedničkim snagama moramo pripremiti i usvojiti neophodnu strategiju razvoja širokopojasnog pristupa, uskladiti zakonske i regulatorne okvire i omogućiti planiranje, gradnju i korištenje te infrastrukture. Povezanost je temelj digitalizacije koja omogućava ljudima i uređajima biti online, razmjenjivati podatke i pristupati digitalnim servisima. Kao primjer možete uzeti ovaj hologram putem kojeg vam se obraćam, a koji koristi naprednu HT ERONET mobilnu mrežu.

Naša mobilna mreža, koja odnedavno ima i laskavo priznanje najbrže mobilne mreže u BiH, optimalno je spremna omogućiti upotrebu naprednih tehnoloških rješenja kojim se ova konferencija bavi i koje su istaknute kao njezine ključne teme. Potvrdu kvalitete i raspoloživosti mreže dobili smo od renomirane Ookla kompanije“, kazao je Ruk. 

Drugoga dana konferencije Pero Vučić, rukovoditelj Odjela za marketing poslovnim korisnicima, zajedno s Karlom Guštinom i Slavkom Vidovićem, govorio je o temi Smart technologies for smart cities. Predavanje je održano kao najava proširenja portfelja u segmentu ICT usluga HT Eroneta – sustainability rješenja za gradove i industriju.

„Zelene tehnologije imaju primjenu u mnogim područjima poslovanja, a važno je naglasiti da troše značajno manje energenata negoli tradicionalne tehnologije. Vodeći se trendovima, HT Eronet će, u suradnji s partnerom, ponuditi usluge koje će omogućiti gradovima održivost, a industrijama upravljanje proizvodnim sustavima i mjerenje postproizvodnih procesa. Kako HT Eronet razvoj svoje mreže već temelji na rješenjima tvrtke Ericsson Nikola Tesla, implementacija e-Okoliš platforme u suvremeni DATA CENTAR HT Eroneta samo je logičan nastavak dugogodišnje uspješne suradnje. U službi održavanja najviših ekoloških standarda, HT Eronet ponudit će platformu s IT alatima koji će, uz pomoć interneta (data ili IoT), pretvarati robusne podatke u korisne informacije koje omogućavaju prediktivne uvide. Njihovom primjenom osigurat će se niži troškovi, bolja reputacija i veća atraktivnost proizvoda i usluga“, kazao je, između ostaloga, Vučić.

Inače, HT Eronet najsretnijeg je sudionika ove prezentacije nagradio pametnim satom Xiaomi Watch S1 Active.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok