• Short title article: Redovitost je ključna

Svi smo se nekad u životu morali suočiti s požutjelim jastucima.

Promjena boje nastaje kao posljedica znojenja dok spavamo, pa to nije nešto što možete izbjeći. Iako definitivno ne izgleda sjajno i važno je redovito prati jastučnice i jastuke, ne trebate se brinuti ako vam požute, piše Mirror. 

Srećom, ne morate kupovati skupa sredstva za uklanjanje mrlja, jer jedan stručnjak za čišćenje tvrdi da postoji voće koje možete koristiti.

Redovitost je ključna

Rebecca Swain, stručnjakinja tvrtke Winston’Beds, inzistirala je na tome da je čišćenje jastučnica ključno jer ostavljanje mrlja na njima dulje vrijeme može dovesti do pojave bakterija, pa čak i plijesni.

No čišćenje na licu mjesta ne mora biti skupo jer postoje brojni prirodni proizvodi za čišćenje koje možete koristiti umjesto toga.

Limun i ocat

Najbolji savjet stručnjaka je koristiti sok od limuna za čišćenje jastučnica. Preporučila je iscijeđenje dva limuna na željena područja prije pranja u perilici.

“Kiselina će pomoći u izbjeljivanju žutila, a sve što trebate učiniti je nježno obrisati predmete poput madraca. Ostavite da djeluje 30 minuta i zatim ga obrišite”, rekla je Rebecca.

Alternativno, možete koristiti alkoholni ocat, koji je omiljen proizvod ljubitelja prirodnih sredstava za čišćenje. Za korištenje octa, Rebecca predlaže dodavanje tri šalice octa u perilicu zajedno s posteljinom za svježinu.

Rebecca također preporučuje da za najbolje rezultate željene predmete s kojih želite ukloniti žute mrlje preko noći namočite u limunov sok.

Upozorila je i da jastučnice treba prati jednom do dva puta tjedno, a jastuk jednom u tri tjedna. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok