• Short title article: Dvije važne funkcije

Mnogi predmeti koje viđamo i koristimo svakodnevno imaju na sebi neke dodatke za koje ni ne znamo čemu zapravo služe pa tako i umivaonik ima rupicu za koju mnogi ni ne znaju zašto je tamo.

Jeste li se ikada zapitali čemu služi rupica blizu vrha vašeg kupaonskog umivaonika? Naime, ovisno o dizajnu vašeg umivaonika, on može imati jednu, dvije ili tri rupe, a one se mogu pojaviti između ventila na slavini, okrenute prema vama, ili ispod ruba, okrenute prema ogledalu, piše Family Handyman.

Naime ta rupica ima dvije namjene, a ima i svoje ime. Zove se porcelator i prva joj je funkcija omogućiti vodi da brže otječe.

Sprječavanje prelijevanja: Ako začepite umivaonik i pustite vodu i zaboravite na to, višak tekućine će kroz tu rupu ulaziti u sustav odvodnje i tako spriječiti da voda počne curiti po podu. No, ako voda iz slavine curi jakim mlazom, tada će prelijevanje samo biti odgođeno. Nemojte se posve opustiti kada pustite vodu, a odvod ste začepili.

Ništa manje bitna, druga funkcija joj je da ako se dogodi da je donja rupa začepljena, vode ode kroz gornju, jer je i ona povezana s glavnom odvodnom cijevi. Ako dođe do nekog začepljenja, voda će se početi vraćati kroz manji otvor na umivaoniku.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok