• Short title article: Je li čistite?

Kuhinja i kupaonica prostorije su u kući koje najviše koristimo te ih i najviše čistimo.

No postoje neka mjesta na koja većina zaboravlja ili ih pogrešno čisti, a leglo su prljavštine. Navodi story.hr.

Spužve za pranje suđa

Spužvice su idealna baza za razmnožavanje bakterija jer su većinom vlažne i pune ostataka hrane. Saznajte koji je rok trajanja, kako je temeljito oprati i kada baciti spužvicu za pranje suđa.

Sudoper

Sigurno vam se dogodilo da operete suđe, pospremite i očistite kuhinju, ali i dalje se šire neugodni mirisi i onda shvatite da je to iz odvoda. Tekućinu koja čisti odvode i uklanja neugodne mirise možete napraviti sami od dva jeftina i pristupačna sastojka, a to su limun i soda bikarbona. Doznajte kako napraviti domaće sredstvo za čišćenje odvoda. Jedna australska mama otkrila je i kako brzo odčepiti sudoper u kojem voda sporo otječe.

Daska za rezanje

Daske za rezanje često se koriste i lako prljaju, a kriju nečistoće koje nisu vidljive na pogled i važno ih je redovito temeljito čistiti. Saznajte kako očistiti drvenu dasku za rezanje pristupačnim namirnicama koje uklanjaju neugodne mirise i bakterije.

Radne površine i ručke na hladnjaku i štednjaku

Neki stručnjaci tvrde da većina ljudi pogrešno čisti kuhinjske površine, uključujući ručke na hladnjaku i štednjaku. Prema istraživanju tvrtke GAMA Healthcare, prvo treba obrisati čista područja, a zatim prljava. Ako radite suprotno i prvo se bavite prljavim elementima, raširit ćete klice i bakterije po cijeloj kuhinji. Osim toga, važan je i način brisanja radnih površina. Saznajte kako pravilno čistiti kuhinjske površine. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok