• Short title article: Još jedna ušteda

Stručnjak savjetuje kako možete smanjiti račun za struju.

Kada smo kod plaćanja računa, onaj za struju je uvijek najveći i najviše remeti inače nategnuti matematiku preživljavanja od prvog do prvog. Srećom, kod velikih troškova je obično moguće ostvariti i najveće uštede.

Kada razmišljate o stvarima koje u vašem domaćinstvu troše mnogo struje, vjerojatno vam na umu nije skromni router za spajanje na internet. Ali ako ga ostavite uključenog čitav dan, potrošiće znatno više struje. Stoga bi trebalo obratiti pažnju na energetski učinak routera prije nego što ga kupite i uvjerite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kad je uključen i u stand-by modu.

Njemačka savezna agencija za zaštitu okoline (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako se router ne može isključiti jer se njime koristi i telefonska linija. Ako je to slučaj, savjet je da se nabavi ruter koji ima opciju da se barem ugasi Wi-Fi kada nije u upotrebi.

Router za internet ne troši struje više nego hladnjak ili drugi uređaji, ali opet bi bilo poželjno da ga isključujete kada ga ne koristite. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok