• Short title article: Nova značajka

Instagram je najavio veliku promjenu. Naime, iz kompanije su priopćili da će se golotinja u porukama zamagliti da bi se zaštitilo tinejdžere. Dio je to kampanje za borbu protiv seksualnih prijevara i zloupotrebe slika.

Seksualno iznuđivanje uključuje nagovaranje osobe da pošalje eksplicitne fotografije na internetu, a zatim slijede prijetnje da će slike biti objavljene osim ako žrtva ne uplati novac ili pruži seksualne usluge. 

Instagram je rekao da prevaranti često putem poruka traže nage fotografije, a kako bi se tome suprostavili, najavili su da će uskoro početi testirati značajku koja zamagljuje sve fotografije golotinje, piše Guardian.

“Ova značajka je dizajnirana ne samo kako korisnici ne bi gledali neželjnu golotinju u svojim porukama nego i kako bi korisnike zaštitila od prevaranata”, priopćio je Instagram.

Značajka će prema zadanim postavkama biti globalno uključena za tinejdžere mlađe od 18 godina. Odrasli korisnici dobit će obavijest koja ih potiče da je aktiviraju. Slike s golotinjom bit će zamućene s upozorenjem, dajući korisnicima mogućnost da ih vide. Također će dobiti opciju blokiranja pošiljatelja i prijave chata.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok