Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je od Belgije 1:0 (1:0) u Bruxellesu u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči Europskog prvenstva.

Pogodak vrijedak pobjede postigao je Romelu Lukaku u 38. minuti nakon gužve u šesnaestercu. Pogodak je pao nakon prekida, naše stare boljke. Nakon kornera nismo dobro očistili, lopta je ponovno ubačena u naš peterac, a Lukaku ju je iz blizine pospremio u mrežu.

Belgija je imala dvije grede u 31. minuti. Prvo je Lukaku pogodio samu spojnicu, a nakon toga lopta je došla do Carrasca koji glavom pogađa gredu. U 88. ponovno je Lukaku blizu još jednog pogotka, no sada je Dominik Livaković sjajno reagirao i dva puta spasio mrežu.

Najbolji priliku Hrvatska je imala u drugoj minuti sudačke nadoknade kad je udarac Josipa Brekala zaustavio belgijski vratar Courtois.

Tako je Hrvatska pripreme uoči Eura završila porazom nakon remija s Armenijom (1-1) u Velikoj Gorici, kada je promašila dosta prilika, a pogotke su postigli Ivan Perišić (23) za Hrvatsku i Wbeymar Angulo (72) za Armence. Hrvatska Europsko prvenstvo otvara utakmicom protiv Engleske za tjedan dana. (HRT)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok