Hrvatska nogometna reprezentacija porazom od Engleske započela je svoj nastup u skupini D na Euru.

Izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije rekao je da poraz protiv Engleske neće pokvariti atmosferu u momčadi.

- Izgubili smo utakmicu od ekipe koja je jedan od favorita Eura. Nadam se da ćemo biti u boljem stanju. Igrali smo protiv momčadi koja je igrala na domaćem terenu i bila pod pritiskom, rekao je dodavši: ne mogu reći da smo igrali loše, ali nismo bili dovoljno kvalitetni da pobijedimo utakmicu. Piše HRT.

Istaknuo je i da je svjestan da nisu dobri prema naprijed i da im tu fali više dubine i akcije.

- Mi smo protiv Engleske i Belgije bili ravnopravan protivnik - u posjedu lopte i svim parametrima, osim u dubini, okomitosti i ulasku u završnicu. Moramo taj problem riješiti jer u protivnom neće biti dobro.  Taktički smo odigrali jako dobru utakmicu. Engleze smo sveli na dva udarca prema golu, istaknuo je.

Kad je riječ o drugom mjestu u skupini koje je bolje za nas u nastavku prvenstva, rekao je da ne razmišlja o tome što će donijeti drugo ili treće mjesto.

- Razmišljam samo da prođemo grupu. Ne želim razmišljati što, koga i kako ćemo dobiti. Mi moramo razmišljati o sebi, popraviti igru u fazi napada jer nam neće biti nimalo lako ni protiv Češke ni Škotske. Ja sam optimista. Ne mogu biti pesimista nakon Belgije ni Engleske gdje nismo dobili, ali nismo bili ni podređen protivnik, rekao je izbornik.

Osvrnuo se i na utakmicu s Češkom, koja je na rasporedu u petak, 18. lipnja.

- Mi smo protiv Belgije i Engleske postavili jaču veznu liniju i to je bilo dobro. Sad moramo ići na pobjedu. Nismo ni protiv Engleske kalkulirali, ali moramo se postaviti ofenzivnije. Sigurno ćemo na tom segmentu raditi i tako slagati priču. Neki igrači nisu u formi kao prije, ali moramo naći i izvući maksimum i sprovesti to u djelo jer nam treba pobjeda, naglasio je.

U posljednjih 10 utakmica Hrvatska ima dvije pobjede i zabila je 12 pogodaka.

- To sam rekao igračima i na sastanku da nama treba dobar rezultat i pobjeda koja bi nam dala samopouzdanje i vjetar u leđa, rekao je.

Osvrnuo se i na ozljedu Borne Barišića.

- On je po dolasku u Rovinj preskočio dva treninga zbog ozljede koju je donio iz Škotske. Danas je bio na magnetskoj rezonanci da vidi kakvo je stanje i nalaz će biti gotov u 17 sati. To je za nas hendikep i peh jer igramo u Škotskoj na njegovom terenu.

Na pitanje kako je događaj s Christianom Eriksenom utjecao na momčad, Dalić je rekao da su svi bili šokirani.

- On igra u klubu s Brozovićem i Perišićem. Puno je bilo utakmica, bila je naporna sezona. Mi smo jučer igrali, odmah se vratili u kamp, opet putujemo za dva dana, veliki je to zamor za igrače, dok neke reprezentacije sjede kući i čekaju protivnike, rekao je izbornik Dalić dodavši da su sigurno naporna sezona i Covid-19 utjecali da igrači imaju posljedice.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok