Česti su transferi sportaša u svijetu između reprezentacija, a u ovom dijelu Europe posebno se izdvaja slučaj Bosne i Hercegovine. Ovdašnji sportaši mogu nerijetko birati između nekoliko opcija. Jedan od posljednjih slučajeva o kojem se piše je posebno zanimljiv, piše dnevno.hr.

Ime mu je Karlo Matković, ima 20 godina i želi igrati za Hrvatsku. Taj sjajni košarkaš našao se na popisu izbornika Bosne i Hercegovine, ali se – zahvalio na pozivu.

Rođen je u Livnu pa je poziv za BIH bio očekivan, ali želi se nametnuti izborniku Hrvatske. Situacija je takva da se dva Saveza moraju dogovoriti, FIBA neće arbitrirati u ovom slučaju.

A da je taj Hrvat totalni hit potvrđuje njegova sjajna forma. U iznenađujućoj pobjedi nad Budućnosti (87:81), Karlo Matković je odigrao senzacionalnu utakmicu.

Taj 20-godišnji centar je ubacio 26 poena, skupio je 12 skokova, podijelio je pet asista, dvije je lopte oduzeo opalio blokadu i izgubio je dvije lopte, sve skupa u 35 minuta na parketu. Nije nemoguće da bude i MVP kola…

Prije dolaska u beogradsku Megu razvijao se u Cedeviti, a sad igra u srpskoj momčadi. A sutra možda i za hrvatsku reprezentaciju…

Centar Mega Mozzarta Karlo Matković je MVP sedmog kola ABA lige!

Talentirani centar Mege je u pobjedi svog kluba protiv Budućnosti 87:81 za 35 minuta na terenu zabilježio 26 poena (11-14 za dva poena), 12 skokova, 5 asistencija, 2 ukradene lopte i 1 blokadu, što mu je donelo indeks korisnosti 40 i zvanje najkorisnijeg igrača u ovom kolu regionalnog natjecanja. Navode iz KK Mega Mozzart.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok