Zdravko Mamić, nekadašnji čelnik Dinama, za srpske je medije komentirao uspjeh hrvatske reprezentacije u Splitu te ga usporedio s dramatičnim plasmanom Srbije na SP.

"Vidite, kad igra Hrvatska, ujedini se čitava dijaspora i navijači iz čitavog svijeta, mediji, igrači, svi su u tome. I onda kad je došao Piksi u Srbiju, razgovarao sam s vašim kolegama, jer sam znao srpske probleme. A to su menadžeri koji kroje ekipu, guraju igrače svoje, da se ne gleda u zajedništvo... Rekao sam: 'Vidjet ćete sad kad dođe jedan ozbiljan čovjek', jer ja Piksija ne poznajem samo po viđenju, znam ga jer sam bio njegov navijač. Ali sam pretpostavio da ima karizmu koju je imao kao igrač i poslije kao trener, da neće dozvoliti da se kompromitira. Rekao sam ako mu date mira da će vas Piksi proslaviti. I toliko sam sinoć bio silno ponosan da je moja prognoza bila točna i da je Piksi uspio", izjavio je Mamić za Mondo.

"Jednostavno, Srbija je uvijek bila pojedinačno odlična, čudesne igrače ima. Uvijek sam govorio da Srbija ima iste ili još bolje igrače, jer ste duplo veći od Hrvatske, imate veće tržište, u menadžerskom obimu ste jači od nas i ima puno više srpskih igrača po Europi. Treba vam samo jedan ozbiljan čovjek i to se pokazalo protiv Portugala. Zajedništvo, atmosfera i onda te i bog nagradi na kraju", objasnio je Mamić.

O tome da bi se Hrvatska i Srbija mogle sresti na SP-u, Mamić kaže: "Ja to želim... Ja želim da se mi sretnemo u finalu Svjetskog prvenstva! Ili što dalje, bez demagogije. Ako se već moramo sresti, onda nek bude pri kraju. Puno sreće i sve čestitke Piksiju, reprezentaciji i cijeloj Srbiji na plasmanu", poručio je Mamić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok