Hrvatski izbornik Zlatko Dalić na svom je drugom Svjetskom prvenstvu Hrvatsku doveo do borbe za medalju. Njegovu ekipu u utorak 13. prosinca čeka utakmica polufinala protiv Argentine, a pobjednik tog dvoboja će za naslov svjetskih prvaka igrati protiv branitelja naslova Francuske ili senzacije turnira Maroka koji svoje polufinale igraju u srijedu.

U razgovoru za HRT, Dalić se osvrnuo na četvrtfinalnu pobjedu protiv Brazila: "Nisam mogao spavati baš cijelu noć od adrenalina i svega što se događalo. Lijepo je doći među četiri na svijetu te to ponoviti nakon četiri godine. Mislim da s pravom možemo biti veseli i sretni, ali i odmah krenuti s pripremama za Argentinu."

"Polako, smireno i skromno"

Na pitanje o tome kako dalje je rekao: "Kako? Sve kao i dosad. Polako, smireno i skromno. Apsolvirali smo Brazil i spremamo Argentinu. Moramo biti mirni, ne smijemo se sad previše veseliti i upasti u neku euforiju, to stalno ponavljam jer tak sad nismo nigdje. Ni tamo, ni vamo. Da smo ispali među osam, to bi preboljeli, ili u grupi, ali tek sad smo sami sebi napravili problem.

Nismo ni tamo ni vamo. Moramo se smiriti i pripremiti, znam da oni nas čekaju od prošlog SP-a, ali ne smijemo pokleknuti. Mislim da smo i mentalno spremni za najveće domete. Možda nismo očekivali da ćemo to tako uspjeti sve skupa posložiti i izgurati i idemo korak po korak."

"Neka Livaja i Petković samo daju golove"

Komentirao je i učinak HNL napadača Marka Livaje i Brune Petkovića, koji su na ovom prvenstvu postigli po jedan gol: "Neka daju golove, zato su i tu, dio hrvatske reprezentacije. Bitno da imamo širinu, da svaki koji uđe nešto više donese. To je jedna pohvala za reprezentaciju.

Imamo tu širinu. Jučer smo Brazil sa sjajnom taktičkom predstavom razbili, umrtvili smo ih i čuvali posjed lopte. U tom posjedu nismo uvijek tražili put prema naprijed, već da ih umirimo i sačuvamo loptu."

Protiv Brazila sjajnu utakmicu su odigrali Dominik Livaković i Josip Juranović: Ne volim govoriti o pojedincima, ali Dominik nas je stvarno izvukao u nekim situacijama, sjajno je jučer reagirao u šansama Brazilaca koje su nastale njihovom individualnom klasom. Jura je po meni bio igrač utakmice i uništio je Viniciusa u svakom smislu. Ono što je odigrao, mislim da će rijetko koji desni bek ponoviti na ovom SP-u.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok