Katarski sudac Abdulrahman Al Jassim sudit će na svjetskom prvenstvu utakmicu za treće mjesto koju će u subotu, od 16 sati, odigrati nogometaši Hrvatske i Maroka. Ovaj 35-godišnji sudac je na prvenstvu dijelio pravdu samo u jednom susretu i to u prvom kolu skupine D kada su Wales i SAD-e remizirali 1-1.

Nakon toga je odradio tek posao četvrtog suca u utakmici Portugala i Urugvaja. Al-Jassim, koji je Fifin sudac od 2013. i ovo mu je prvo SP, bio je i u ulozi četvrtog suca u dvoboju Portugala i Urugvaja, a Hrvatskoj još nije imao priliku suditi. Doduše, prije sedam godina u Čileu je sudio hrvatskoj reprezentaciji do 17 godina na SP-u baš protiv Čilea. Prenosi Večernji list.

U toj su reprezentaciji igrali Borna Sosa i Martin Erlić. Sudio je finale Svjetskog klupskog prvenstva 2019. godine između Liverpoola i Flamenga, dok je godinu kasnije sudio finale AFC Lige prvaka, u kojem su snage odmjerili Ulsan Hyundai i Persepolis.

Na SP-u u Rusiji 2018. bio je VAR pomoćnik u utakmicama Poljske i Senegala, odnosno Japana i Senegala u skupini H, a 2022. je na bliskoistočnom Mundijalu postao prvi katarski sudac u povijesti koji je sudio utakmicu na svjetskim prvenstvima.

Marokanski nogometni savez je, pak, proslijedio žalbu Međunarodnoj nogometnoj organizaciji (FIFA) na račun suđenja u polufinalu protiv Francuske (0-2).

Marokanci su mišljenja kako su bili zakinuti za dva jedanaesterca u tom susretu. Poznato je i da će 41-godišnji Poljak Szymon Marciniak suditi finalni nedjeljni susret nogometaša Argentine i Francuske.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok