Gotovo nestvarno zvuči podatak da je hrvatska nogometna reprezentacija u svom šestom nastupu na svjetskim prvenstvima treći put osvojila medalju, pri čemu drugu broncu.

Vatreni su svladali Maroko (2-1). Za Hrvatsku su zabijali Joško Gvardiol (7) i Mislav Oršić (42), a za Maroko Achraf Dari (9). Stižu i prve reakcije igrača i stožera, a pratit ćemo ih ovdje. Prvi je stigao izbornik Dalić:

- Ovo je bronca zlatnoga sjaja. Ovo je medalja za cijelu našu Hrvatsku, za sve koji nas prate i koji nas vole u cijelom svijetu. Ja bih ovu pobjedu poklonio čovjeku koji je sve ovo započeo. Šefe ovo je za vas. - rekao je emotivni Dalić i ponovio kako je utakmica bila teška, ali pobjeda zaslužena i slatka te bronca vrijedna zlata. Evo kako je sve teklo. Borba za broncu počela je vatreno, već nakon 10 minuta pala su 2 gola i rezultat je 1:1. Fantastično otvaranje Hrvatske i još bolji početak. Majer je izveo slobodni udarac, Perišić glavom dao za Gvardiola koji također glavom pogađa za 1:0.Maroko je uzvratio već iz sljedećeg prekida i izjednačio na 1:1. Mislav Oršić vraća nas u prednost na kraju prvoga dijela. Livaja je dodao za Oršića koji je bio iskosa s lijeve strane. Plasirao je loptu u suprotni kut, a ona se od vratnice odbila u gol. Fantastičan gol dinamovca. Za vatrene se sutra u Zagrebu sprema doček. Vatreni će sletjeti u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman u nedjelju u 17:10 sati te će potom krenuti prema Trgu bana Josipa Jelačića istom rutom kojom su putovali nakon osvojene srebrne medalje 2018. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok