• Short title article: U 81.godini

U nedjelju ujutro, bivši nogometaš, trener, sportski direktor i voditelj Hajdukove nogometne škole - Petar Nadoveza - preminuo je u 81. godina života od teške bolesti.

Nadoveza je rođen u Šibeniku 1942., a u redove ‘Bilih’ stigao je tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća. Bio je napadač te reprezentativac Jugoslavije. U dresu Hajduka odigrao je 460 utakmica i postigao 269 golova. Javlja Sport klub.

“Iz hajdučke karijere volio se sjetiti osvajanja prvog kupa Jugoslavije 1967. godine. Kao što je poznato nikada prije bijeli nisu bili kup pobjednici. Hajduk je u finalu u Splitu pobijedio Sarajevo 2:1 golovima Ferića i Obradova. Također je volio istaknuti i šampionsku godinu Hajduka u sezoni 1970./71. kada je Hajduk poslije šesnaest sušnih godina postao prvak Jugoslavije u nogometu. Naglašava da je naslov prvaka 1971. godine nešto najljepše što mu se dogodilo u nogometnoj karijeri. Cijeli je Split dočekao Hajduk na Rivi. More je bilo narančaste boje od dimnih kutija, raketa i petardi. Nogometaši su na rukama navijača preneseni na Stari plac. To se ne doživljava dva puta u životu. A, tek ona drama u Beogradu protiv Partizana, prisjećao se uzbuđenja kad je Hajduk gubio 3:0 i okrenuo rezultat u svoju korist 4:3. Nadoveza je na toj povijesnoj utakmici postigao dva gola”, prisjećaju se na službenoj stranici Hajduka.

Nadoveza je bio nekoliko puta najbolji strijelac prvenstva Jugoslavije, a kao trener je sa Splićanima osvojio kup Hrvatske 2000. godine dok je kasnije obnašao funkcije savjetnika glavnog trenera te sportskog direktora u klubu s Poljuda.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok