• Short title article: Povijesna pobjeda

UEFA će na račun Plemića uplatiti 500.000 eura, koliko donosi trijumf u grupnoj fazi ovog natjecanja.

Svaki naredni bod Mostarcima može donijeti dodatnih 166.000 eura.

Aktualni prvak Bosne i Hercegovine, HŠK Zrinjski, ostvario je veliku pobjedu u svom prvom nastupu u grupnoj fazi europskih natjecanja.

Zrinjski je ovog ljeta postao prvi bh. klub koji igra grupnu fazu UEFA natjecanja, te se našao u grupi Konferencijske lige zajedno sa AZ Alkmaarom, Aston Villom i Legijom iz Varšave.

Prvi ispit izabranici Krunoslava Rendulića imali su u Mostaru protiv AZ Alkmaara. Gubili su Plemići s 3:0 na poluvremenu i izgledalo je da ipak nisu dorasli ozbiljnim rivalima u europskim okvirima, a onda se dogodilo veliko čudo.

Uspjeli su dati čak četiri gola, doći do nestvarnog preokreta i slaviti rezultatom 4:3. O ovoj pobjedi Mostaraca će se pričati još dugo i svakako je najveća ili jedna od najvećih u povijesti bh. nogometa.

S dobrim rezultatima u grupnoj fazi, Zrinjski može dobro zaraditi, a već na startu je koristio tu šansu i podebljao novčani saldo, piše Sportsport.

Naime, UEFA će na račun Plemića uplatiti 500.000 eura, koliko donosi trijumf u grupnoj fazi ovog natjecanja. Svaki naredni bod Mostarcima može donijeti dodatnih 166.000 eura.

Za prvo mjesto u grupnoj fazi dobiva se naknadno 650.000 eura, a za drugo mjesto 325.000 eura. S 300.000 eura nagrađuje se plasman u doigravanje nokaut faze, a osmina finala donosi 600.000 eura.

Pobjednik ovog natjecanja dobit će pet milijuna eura. 

Konferencijska liga je treće po redu europsko natjecanje i naravno nije isplativo kao Liga prvaka ili Europska liga, ali svakako može donijeti dobru zaradu, posebno ekipama iz malih zemalja, kao što je slučaj i sa Zrinjskim.

Bh. prvak već je dobro profitirao samim dolaskom u grupnu fazu Konferencijske lige.

Sljedeću utakmicu Zrinjski igra 5. listopada u Birminghamu protiv Aston Ville. Suvišno je govoriti o tome tko će biti favorit, jer već smo se uvjerili da su čuda moguća kada igra tim iz Mostara.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok