• Short title article: Povodom obilježavanja Dana BiH

U subotu je u organizaciji BZK Preporod Livno u sportskoj dvorani SSŠ SSK u Livnu održan turnir u stolnom tenisu i malonogometni turnir kao dio aktivnosti Preporoda Livno povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Na turniru u stolnom tenisu nastupio je veliki broj učesnika raspoređenih u dvije kategorije. Prvo mjesto i zlatni pehar u turniru u stolnom tenisu u kategoriji dječaka osvojio je Denis Musić. Drugo mjesto i srebrni pehar osvojio je Aldin Šehic, dok je Emran Semanić osvojio treće mjesto.Prvo mjesto u kategoriji djevojčica osvojila je Hana Hodžić, dok je drugo mjesto osvojila Adna Čupo.

Na malonogometnom turniru za djecu nastupilo je 5 ekipa. Po sistemu ukupnog broja pobjeda najveći broj pobjeda imala je ekipa u sastavu Tarik Baljak, Ibrahim Mulić, Minel Čolić, Adin Šabanović i Muhamed Džebo, koja je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je ekipa u sastavu Ali Jandrić, Adin Šehić, Adnan Jandrić i Vedad Jandrić. Treće mjesto i brončanu medalju osvojila je ekipa u sastavu Faris Halid Mušić, Mirza Baljak, Elmedin Dilaver i Faruk Semanić.

Također su uručene i nagrade u kategoriji najboljeg strijelca turnira i za najboljeg igrača turnira. Najbolji strijelac turnira bio je Halis Zijadić sa postignutih 6 golova kojem je uručena nagrada - nogometna lopta potpisana od strane svih igrača na turniru. Najboljim igračem turnira proglašen je Ibrahim Mulić kojem je uručena nogometna lopta potpisana od strane svih igrača turnira a istu mu je uručio Tarik Baljak prošlogodišnji osvajač nagrade za najboljeg igrača na malonogometnom turniru u organizaciji BZK Preporod Livno.

Uz medalje i pehare za ostvarene rezultate predsjednik BZK Preporod Livno dodijelio je i diplome svim učesnicima. 

Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su doprinijeli organizaciji ove aktivnosti te pozivamo građanke i građane Livna na tradicionalnu svečanu Akademiju koja će se održati u petak 24.11.2023.godine u 19:00h u velikoj sali BZK Preporod Livno.

Navode iz BZK Preporod Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok