Igor Štimac u svojem prvom intervjuu nakon prihvaćene ostavke na mjesto izbornika hrvatske nogometne reprezentacije nije iskoristio priliku za napad na one koji su ga smijenili.

'Hrvatska je na prvom mjestu, interesi nacionalne vrste. Nije vrijeme nekoga napadati u HNS-u, trebamo se svi zajedno uključiti kako bi savladali Island, koji nije lagan protivnik,' izjavio je Igor Štimac u intervjuu za HTV te se osvrnuo na svog nasljednika Niku Kovača:

'Mislim da je Niko pravi izbor, ali trebat će imati puno strpljenja i ne smije uzimati kritike previše srcu.'

Bivši izbornik priznaje da je za smjenu ipak ponajviše zaslužna loša igra reprezentacije s njim na čelu.

'Bilo je određenih problema u našoj igri cijelo vrijeme kvalifikacija, teško smo se i protekle četiri godine nosili u kvalifikacijama protiv momčadi slabijeg rejtinga koje su se organizirano branile. Ja sam to želio mijenjati i ostvariti rezultati istovremeno. Morao sam riskirati i to mi se odbilo u glavu. Prihvaćam da nismo igrali dobro i da nismo imali ni glavu ni rep.'

Štimac je uputio tek jednu pravu kritiku vladajućima u HNS-u.

'HNS bi trebao imati više senzibiliteta oko izbora gradova domaćina kvalifikacijskih utakmica. Oko reprezentacije se stvorila nenogometna atmosfera, povezana sa stvarima koje se događaju u Dinamu. Zato bi se reprezentacija trebala povremeno maknuti s Maksimira,' zaključio je te najavio kako će se neko vrijeme posvetiti obitelji te zatim odlučiti čime će se dalje baviti u životu.

Tportal

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok