Američki predsjednik Donald Trump nastoji oživjeti izbornu kampanju i u srijedu je u prvoj videoporuci nakon izlaska iz bolnice poručio da je zaraza koronavirusom bila "Božiji blagoslov".

U videu objavljenom na Twitteru, Trump je rekao da je eksperimentalni koktel lijekova kompanije Regeneron Pharmaceuticals bio ključan za njegov oporavak od zaraze. Dodao je da je to bio njegov prijedlog za liječenje lijekom koji se rijetko koristi izvan kliničkih ispitivanja.

"Osjećam se sjajno, zapravo, osjećam se savršeno. Mislim da je to bio Božiji blagoslov. Ovo je bio prerušeni blagoslov", rekao je Trump u videoporuci.

Trump je također naglasio da će lijek kojim je on tretiran u bolnici, američkom narodu besplatno osigurati, piše The Guardian.

Nekoliko sati kasnije, Regeneron je američkoj administraciji za hranu i lijekove podnio zahtjev za hitno odobrenje za liječenje.

Nakon Trumpovog videa, dionice kompanije porasle su za 3,73 posto u trgovanju nakon radnog vremena.

Trump je više puta ponovio da se osjeća dobro, ali se ne zna je li još uvijek pozitivan na koronavirus.

Kritiziran zbog zakašnjelog odgovora na pandemiju koronavirusa koji je ubio više od 210.000 Amerikanaca i ugrožavanja zdravlja vlastitog osoblja, Trump je također istaknuo farmaceutsku kompaniju Eli Lilly and Company.

"Želim nabaviti za vas ono što sam ja dobio. I učinit ću to besplatnim", rekao je Trump.

Njegovi savjetnici kažu da republikanski predsjednik inzistira na održavanju druge debate s demokratskim protivnikom 15. listopada u Miamiju, ali Joe Biden je rekao da ne želi sudjelovati ako se ne potvrdi da je Trump prebolio koronavirus.

Osim Trumpa, najmanje 19 njegovih suradnika zaraženo je koronavirusom.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok