Potres jakosti 5 prema Richteru pogodio je središnju Hrvatsku. Epicentar je bio 12 kilometara jugozapadno od Siska, objavio je Europski mediteranski seizmološki centar. Potres se dogodio u 6.28, na dubini od dva kilometra, a snažno se osjetio u Zagrebu, Sisku i Petrinji. Tlo i dalje podrhtava.

- Po cestama imamo crjepove i cigle. Imamo informaciju da su popucale neke kuće i srušeni dimnjaci. Dignuti su vatrogasci i komunalno poduzeće koji će hitno sanirati stanje i pomoći onima koji su eventualno ozlijeđeni, izjavio je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Javlja HRT.

Dodao je kako ga je nazvao predsjednik Zoran Milanović koji se čuo i s premijerom Andrejem Plenkovićem. Najvjerojatnije će zajedno posjetiti Petrinju danas, kazao je. On je potres doživio u vlastitoj kući. Dosta je toga popadalo i porazbijalo se, ali to nije ni približno šteta kakva je, čujem u centru grada i okolnim mjestima, kazao je.

Dodao je kako su mu se javili kolege iz mnogih drugih gradova.

- Pod stresom sam zbog neugodnosti u vlasitom stanu. Ljudi koji su u malo većem strahu još su na ulici. Što se tiče materijalne štete zasad imamo dojave na tri mjesta. Ljudima su oštećene kuće, žbuka i dimnjaci, izjavio je načelnik civilne zaštite Grada Siska Marko Krička. Zahvalio se službi 112 koja je sve službe dobro iskoordinirala te vatrogascima i osoblju komunalne službe koja već na terenu raščišćava cigle i crijepove koji su popadali.

Dodao je kako je, prema najnovijim informacijama epicentar potresa bio na cesti prema Zagrebu, na Selskom polju. Radi se o rubnom dijelu Siska. Građani su nakon prvog velikog potresa osjetili još dva manja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok