Crvena zona Covid-bolnice u Batajnici epicentar je užasa koji Srbija živi danas. Tamo gdje se pacijenti bore za svaki uzdah, dr. Tatjana Adžić Vukičević, ravnateljica bolnice, otkrila je najtužniju priču.

Novanari Nove.rs, prilikom obilaska ustanove, pitali su dr. Adžić Vukičević koliko pacijenata će uspjeti izaći sa odjela za intenzivnu skrb.

- Jako malo. U prosincu, kada se Covid-bolnica otvorila, 70 posto nije uspijevalo pobijediti stroj, respirator. Kada je naišao britanski soj virusa uspjeh od odvajanja od respiratora je bio još manji, između 80 i 90 posto je umiralo, a sada je smrtnost intubiranih više od 90 posto - glasio je odgovor.

- Ljudi se moraju cijepiti, inače ćemo nestati - poručila je dr. Adžić Vukičević, koja je na prvoj crti fronte još od pojave prvog Covid-pozitivnog pacijenta u Srbiji.

Najviše je boli priča o smrti mladog bračnog para.

- Prošle nedjelje u jednom danu umrli su muž i žena. Oboje necijepljeni. Ona '84. godište, on '76. Zamislite tu obitelj i tu djecu koja su u jednoj noći ostala bez oba roditelja zato što se nisu cijepili - ispričala je na ivici suza.

- U jednoj sobi je nedavno bilo petero mladih pacijenata. Nisu bili intubirani i gledali su kako prvog od njih trpaju u vreću i odnose. I onda sljedeći. Kroz nekoliko dana sljedeći. Četvero mladih, od 21, 26 godina, i naša laborantkinja iz Urgentnog centra koja je tu bila najstarija, imala je 44 godine. Svi su umrli - prisjetila se liječnica.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok