Četvero ruskih turista, starosti od 31 do 60 godina, pronađeni su mrtvi u hotelskoj sauni u odmaralištu s pet zvjezdica u Albaniji.

Albanska policija priopćila je da su turisti pronađeni ugušeni u hotelskoj sauni u mjestu Keret kasno u petak. U pitanju su bračni par u dobi od 60 i 59 godina, njihova kćerka Katja (31) i njen dečko (37). Policija je izvijestila da se ispituje cjelokupno osoblje hotela, javlja Srbija danas.

Istražitelji pokušavaju otkriti kako su svi nestali u roku od nekoliko minuta, zbog straha da su ih ošamutila smrtonosna isparenja. Nedavno su čekirali smještaj u luksuznom hotelu Gloria Palace, kada su otišli u saunu i umrli. Obitelj je naručila piće u sauni.

''Vikao sam nekoliko puta da su piće i voće spremni'', rekao je jedan hotelski radnik, kako prenose albanski mediji.

''Nitko se nije javio, pa sam ušao u saunu i sve ih vidio. Jedna osoba je ležala na ležaljci, dvije su bile na (klupama u sauni). Posljednji je sjedio s nogama u bazenu. Svi su se ugušili''.

''Oko 22:20 sati u mestu Keret, Kavaja, tijela četiri osobe ruske nacionalnosti pronađena su u sauni. Svi su se ugušili. Stigli su u hotel samo sat vremena prije tragedije'', piše u policijskom izveštaju.

Potencijalni tehnički kvar sistema sauna ili neadekvatna briga o turistima od strane hotelskog osoblja, među temama su istrage. Također se ispituje količina alkohola koju su žrtve konzumirale. O tragediji je obaviještena ruska ambasada u Tirani.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok