U Sloveniji su u utorak privedena dva liječnika osumnjičena za izdavanje potvrda za rad bez pregleda osoba, uz novčanu naknadu, a za novac su izdavali i lažne covid potvrde.

Akciju koja se u utorak odvijala na području policijskih uprava Ljubljane, Celja, Novoga Mesta, Murske Sobote, Kranja i Nove Gorice vodili su mariborski kriminalisti, a priopćeno je da se radilo o pretkaznenom postupku istrage gospodarskog kriminala.

Neslužbeno, u centru istrage je korupcija u zdravstvu, a potvrđeno je da je pod istragom više osoba i ustanova, dok su za sada privedene dvije osobe, obojica liječnici.

Istraga je usmjerena u sumnju zloupotrebe službenog položaja, uzimanja i davanja mita, a u postupku su dva liječnika, potvrdila je poslijepodne policija u Mariboru.

Obojica su već kršili propise s područja medicine rada, prometa i sporta, izdavanjem lažnih potvrda o zdravstvenoj sposobnosti, a u zadnje vrijeme i lažnih covid potvrda, i jedno i drugo za novac, odnosno mito, potvrdio je u izjavi novinarima šef mariborskih kriminalista Beno Meglič.

"Sumnja se da su u nekoliko godina na taj način dobili barem milijun eura protupravne imovinske koristi", kazao je Meglič, rekavši da će biti predani sucu za istrage.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok