Predsjednik Rusije Vladimir Putin obratio se vojnicima koji ratuju u Ukrajini povodom dana Nacionalne garde. Poručio im je da "borba uključuje povećani rizik".

- Čestitam vam Dan ruske Nacionalne garde. Nacionalna garda, koja je utemeljena prije šest godina, postala je nezamjenjiv i pouzdan dio državnog sustava koji osigurava vladavinu prava i provođenje zakona te zaštitu prava i interesa naših građana - rekao je Putin, prenosi Tass.

On je poručio da je svjestan kako se drže u ovoj situaciji, izuzetno i hrabro.

- Želim se posebno obratiti osoblju Nacionalne garde uključenom u specijalnu vojnu operaciju u Donbasu i Ukrajini. Drugovi, borbeni uvjeti uključuju povećani rizik. Svjestan sam kako se držite u ovoj situaciji: Izuzetno hrabro i profesionalno, stručno i neustrašivo, ispunjavate najkompleksnije zadatke kompetentno i precizno dok u isto vrijeme pokazujete herojstvo - poručio je Putin.

Ruski lider je istaknuo kako je cijela Rusija "s pravom ponosna na svakog od njih".

- Želim vam zahvaliti na vašoj izdržljivosti i besprijekornoj službi Rusiji, na vašoj odanosti domovini, vašoj zakletvi na vjernost. Vama i vašim obiteljima želim dobro zdravlje, uspjeh i sreću - naglasio je Putin.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok