Projektil koji je pogodio poljsko selo Przewodow, koje se nalazi blizu ukrajinske granice usmrtio je dvoje ljudi. Američki dužnosnici rekli su da prvi nalazi pokazuju da su projektil koji je pogodio Poljsku ispalile ukrajinske snage pokušavajući oboriti ruski projektil. Američki predsjednik Joe Biden također je rekao da je "malo vjerojatno" da je projektil koji je pogodio Poljsku ispaljen iz Rusije. Rusija je odbacila optužbe.

Raketni napad na poljski teritorij pokazuje da se Zapad približava još jednom svjetskom ratu, rekao je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev. U izjavi na Twitteru, Medvedev je napisao da je "navodni udar Ukrajine" dokazao da Zapad "vodi hibridni rat protiv Rusije" i približava se "svjetskom ratu", piše Sky News.

Poljski predsjednik Andrzej Duda rekao je ranije da zemlja nema konkretne dokaze koji pokazuju tko je ispalio projektil koji je pogodio poljski žitni pogon blizu ukrajinske granice i usmrtio dvoje ljudi. Britanski premijer Rishi Sunak rekao je da je važno ostati miran i utvrditi činjenice o raketnom napadu.

Poljska aktivirala članak 4 NATO-a zbog čega će se čelnici saveza hitno sastati tijekom srijede povodom ovog incidenta.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok